Cep Telefonuyla Kaliteli Fotoğraflar Çekebilmek için 5 Tavsiye


Cep telefonları eskiden sadece insanlarla sözlü iletişim kurabilmemizi sağlarken teknolojinin gelişimiyle beraber özellikle fotoğraf ve video konusunda kendisini bir hayli geliştirdi. Uzun metrajlı filmler dahi cebimizde taşıdığımız telefon aracılığıyla çekilebiliniyor. Bazı basit çekim teknikleriyle film çekmesek de en azından hatıralarımızı daha kaliteli hale getirebiliriz. Şimdi cep telefonuyla nasıl daha güzel görüntüler yakalayabiliriz?

Gün Işığından Faydalanın
Fotoğraf çekerken mümkün olduğunca doğal ışık kaynaklarından faydalanmaya çalışın. Ancak doğam ışık kaynaklarının yetersiz kaldığı ortamlarda yaptığınız çekimlerde kumlanma oluşuyorsa bulabildiğiniz yapay ışık kaynaklarına başvurabilirsiniz.

Seri Çekim Özelliğini Kullanın
Çekmek istediğiniz görüntüyü en temiz şekilde elde etmenin yollarından bir tanede seri çekim modunu kullanmaktır. Böylelikle eğer hareket eden bir nesne çekiyorsak birden fazla görüntü içerisinden en iyisini tercih etme imkanımız olacaktır.
Altın Oran Kuralını Kullanın
 
Kameranızın kadrajını 9 parça böldükten sonra objeyi bulunduğu konuma, gittiği veya baktığı yöne doğru en uygun şekilde köşelere oturtmayı unutmayınız. Bu çektiğiniz görüntünün daha dengeli olmasını sağlayacaktır.

Tripod Kullanarak Sarsıntıyı Azaltın
Tripot kullanarak uzun pozlama çekimi imkanınız olacaktır. Uzun pozlama ile ışığın yetersiz kaldığı yerlerde daha aydınlık pozlar elde edebilirsiniz. Ayrıca tripot ile çektiğiniz görüntülerde ki titremeyi azami derecede azaltarak net pozlar elde etmenizi sağlar.

Fotoğraf Düzenleme Uygulamalarını Deneyin
Bu uygulamalar ile çektiğiniz fotoğraflar inanılmaz dokunuşlar yapabilirsiniz. Ancak fotoğrafın geneline yaptığınız her değişiklik kaliteden ödün vermenize sebep olacaktır.


Cep Telefonu ve Laptop Bataryalarının Neden Zamanla Performansı Düşüyor?