Oyun Bağımlılığı Zihinsel Hastalık Olarak Kabul Edildi


Bilgisayar oyunu bağımlılığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmen zihinsel sağlık sorunu olarak kabul edildi. Dr Shektar Saxena tarafından ortaya atılan yönerge, bilimsel olarak oyun bağımlılığının sağlık sorunu olduğunu ortaya koydu.
 
Bağımlılığın 3 Belirtisi
Kabul edilen hastalığın belirtilerinin ilki kişiyi sosyal hayatından geri bırakarak yapması gereken aktivitelerin önüne geçmesidir. İkincisi bu davranış modeline giren kişinin davranışlarının önlememesidir. Son olarak kişide stres, kişisel, sosyal ve eğitim alanlarında ise kendini geliştirememe ve vakit ayıramama problemleri görülmektedir.
 
Oyun Oynamak Hastalık Değildir
Oyun oynamak ile oyuna bağımlı olmak arasında ince bir çizgi bulunuyor. Bugün oyun sektörü dünyadaki en büyük eğlence sektörleri arasında yer alıyor. Geçimini bunun üzerine inşa etmiş insanlar bulunuyor. Bu sebeple bu ince çizgiye dikkat etmek gerekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü faydalı işler yapabilmek için bu noktalara dikkat etmeli. Aksi taktirde ”oyun oynamak zararlıdır” diye genel bir tanıma girerse bir hayli olumsuz tepki alacak gibi görünüyor.
 


Cep Telefonuyla Kaliteli Fotoğraflar Çekebilmek için 5 Tavsiye